Black Knights presenterar ny Head Coach – Sam Eistenstadt

Under tisdagen kunde Örebro Black Knights presentera sin nya Head Coach till kommande säsongen, det blir amerikanen Sam Eistenstadt.

· Publicerad: 24 november 2020 · 21.48.
Sam Eistenstadt (till vänster) är ny Head Coach i Örebro Black Knights, Foto: Jonas Domfors

Sam Eistenstadt är klar som Head Coach i Örebro Black Knights, det kunde klubben under tisdagen bekräfta i ett pressmeddelande. Tanken var att han skulle jobba som defensiv koordinator under förra säsongen, men Coronapandemin satte stopp för det.

— Hela mitt liv har jag drömt om att få jobba som Head Coach. Jag känner mig otroligt tacksam att Black Knights ger mig den möjligheten. Jag kunde inte önska mig en bättre situation, säger Eistenstadt.

Annons ▾

Sam Eistenstadt spelade collegefotboll för Elon University

Sam Eistenstadt som är från Fair Haven, New Jersey började spela collegefotboll för Elon University i North Carolina. Men han ådrog sig en så pass allvarlig skada att hans spelarkarriär tog slut redan efter hans andra år på college.

Han valde då att stanna kvar på skolan som assisterande tränare för lagets passförsvarare vilket blev starten på hans tränarkarriär. Efter avslutad skolgång på Elon University flyttade Sam vidare till västkusten för jobbet som defensiv quality control i UC Davis Aggies samt assisterande LB coach.

Under 2020 var det tänkt att han skulle jobba som defensiv koordinator för Black Knights Herr Elit. Men den globala Coronapandemin tvingade honom att återvända till USA innan säsongen hann börja.

Trivdes bra i Örebro

Trots den korta tid han gjorde i Örebro trivdes Sam Eistenstadt väldigt bra i här. Han ser fram emot att komma tillbaka och jobba vidare med en för honom välkänd grupp spelare.

Vi har ett lag fyllt av talang med ett gäng spelare som verkligen bryr sig om varandra. Jag är exalterad över att ha spelare, coacher och styrelsemedlemmar med ett helhjärtat fokus på att nå framgång med Black Knights, säger Eistenstadt.

FIKK - För att alla behövs