Coronasmitta i Örebro Hockey – matcher flyttas fram

Under onsdagen kunde Örebro Hockey meddela att de pausar all verksamhet efter att det konstaterats att det finns utbredd smitta inom organisationen.

· Publicerad: 25 november 2020 · 12.05.
Örebro skulle tagit emot Leksand imorgon, men den matchen flyttas fram. Arkivbild: Martin Avedal

Fyra matcher skjuts upp och all verksamhet pausas, det var beskedet Örebro Hockey lämnade idag. Under onsdagen kunde klubben meddela att det finns en utbredd coronasmitta inom organisationen.

— Vi ser en ökad smittspridning inom organisationen vilket gör att min medicinska bedömning är att pausa all verksamhet för SHL-laget i sju dagar framåt, säger Örebro Hockeys läkare Ulf Nordström på klubbens hemsida.

Annons ▾

Örebro skulle mött Leksand

Imorgon var det tänkt att Örebro skulle tagit emot Leksand på hemmais i Behrn Arena. En match som tidigare skulle ha spelats i oktober men flyttades. Den flyttas nu igen tillsammans med bortamatcherna mot Linköping och Brynäs samt hemmamatchen mot Frölunda nästa torsdag den 3 december.

— Självklart är det aldrig kul att ta ett sådant här beslut men efter samtal med det medicinska teamet och SHL har vi kommit fram till att det bästa just nu är pausa verksamheten för SHL-laget. Med grund i de protokoll som svensk ishockey tillsammans tagit fram och följer är det här rätt beslut att ta för vår del och på så sätt ta ansvar för att stoppa smittspridningen, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs