KIF Örebro värvar Wilma Öhman från Umeå

Under måndagen kunde KIF Örebro meddela att klubben värvar mittfältaren Wilma Öhman från Umeå, kontraktet är skrivet på 2 år.

· Publicerad: 30 november 2020 · 19.24.
Wilma Öhman i en match mot KIF Örebro under 2020. Foto: Martin Avedal

Förra veckan kunde KIF Örebro presentera sin nya huvudtränare, idag kunde man även presentera sitt första nyförvärv. Det är 21-årige Wilma Öhman som ansluter från Umeå IK.

— Wilma är en spelare som passar väldigt bra in i det KIF Örebro vi bygger, ung, utvecklingsbar, och framförallt ett tydligt driv att vilja utvecklas. Vi ska hjälpa henne att ta nästa steg hos oss, säger Rickard Johansson, ny huvudtränare i KIF Örebro.

Annons ▾

Detta är Wilma Öhman

Den 21-årige Wilma Öhman har de fyra senaste säsongerna spelat i Umeå IK. Laget som gjorde comeback i Damallsvenskan förra säsongen, men samtidigt åkte ur på nytt. Hon har även meriter från spel i ungdomslandslagen, U17, U19 och U23.

KIF Örebro och sportchefen Jonas Karlberg uppger att de följt Wilma Öhman i flera år. Bland annat så möttes Wilmas dåvarandes klubb Umeå och KIF under 2018 då bägge lagen spelade i Elitettan.

— Wilma är en väldigt spännande spelare som vi har följt flera år och det känns jättekul att äntligen lyckats få hit henne. En mångsidig fotbollsspelare som vi kommer få stor nytta av på både kort och lång sikt, Jonas Karlberg på klubbens hemsida.

Beskrivs som en offensiv kraft

Wilma Öhman som gjorde sin Damallsvenskan debut under 2020 beskrivs sin en offensiv kraft på mittfältet som kan både spela centralt och på kanten. Rickard Johansson säger att Wilma är stark i en-mot-en-spel.

Wilma själv utrycker att hon vill fortsätta att spela i högsta serien och ser KIF Örebro som ett bra val. Framför allt upplever hon att man även kan utvecklas om fotbollsspelare i klubben.

— Jag är imponerad av vad KIF Örebro har åstadkommit de senaste säsongerna. Inte bara resultatmässigt utan också över sättet de spelat på. En positiv och framåtlutad fotboll där många spelare dessutom verkar haft en bra individuell utveckling, säger Wilma Öhman.

FIKK - För att alla behövs