Örebroskola byter namn till Pops Academy Karl Johan

Örebroskolan Karl Johans grundskola byter namn till Pops Academy Karl Johan. Namnbytet ska vara en del av en satsning på kvalitet och skolutveckling.

· Publicerad: 30 november 2020 · 18.54.
Bild från förra årets julkonsert. Foto: Lena Boström

Under måndagen blev det officiellt att Karl Johans grundskola i Örebro byter namn till Pops Academy Karl Johan. Namnbytet är en del ledet av att satsa på kvalitet och skolutveckling. Man knyter också samman tre skolor med kreativ – och musikalisk inriktning.

— Nu kommer de tre kreativt inriktade grundskolorna inom Pops Academy att arbeta närmare varandra, det skapar många fördelar. Skolorna och medarbetare lär av varandra och de driver gemensamt utvecklingen framåt. Det gynnar eleverna, säger Jessica Mozakka, skolchef för Pops Academy.

Annons ▾

Namnbytet sker den 1 december

Namnbytet som äger rum den 1 december är en del av skolans fortsatta satsning på en musikalisk inriktning. Den välkända grundskolan i Örebro blir en av totalt tre Pops Academy-skolor i Sverige. De andra två skolorna ligger i Stockholm och Umeå.

Under december får skolan en ny profil med nya skyltar och en ny hemsida. Eleverna kommer även i fortsättningen att känna igen sig i skolans musikaliska bredd med körsång i olika genrer, spellektioner med ensemblespel och musiklektioner som tar sin grund i läroplanen.

— Genom att vår skola i Örebro blir en del av en grupp som delar vår musikaliska inriktning och kreativa arbetssätt kan vi fördjupa vårt samarbete kring skolutveckling. Det ser jag och mina kollegor mycket fram emot, säger Lena Boström, rektor för Pops Academy Karl Johan.

Skolan byter namn till Pops Academy efter 20 år  

Karl Johans grundskola grundades år 2000 och ligger på Älvtomtargatan 56 på Väster i Örebro. Här går cirka 540 elever i årskurs 4-9. Ansökan till årskurs 4 sker via färdighetsprov under januari månad.  

Skolan är också känd för sina julkonsert som hålls varje år. Men pga Coronarestriktionerna kommer julkonserten i år vara digital meddelade man i ett pressmeddelande som skickade ut under måndagen.

FIKK - För att alla behövs