Degerfors tillbaka i Allsvenskan – ex-ÖSK:are hjälte

Lördagen den 5 december tog sig klassiska fotbollsklubben Degerfors tillbaka till Allsvenskan, detta efter att bortabesegrat Ljungskile.

· Publicerad: 5 december 2020 · 17.28.
Stora bilden: Från derbyt mellan ÖSK – Degerfors 2013, foto: Pressbilden. Infälld: Johan Bertilsson, foto: Martin Avedal.

Degerfors är tillbaka i Allsvenskan, detta efter att i sista omgången besegrat Ljungskile på Bravida arena i Göteborg med 0-3. Det klassiska fotbollslaget spelade senaste i högsta serien 1997, men avancemanget satt lång inne.

Degerfors som gått som tåget i Superettan under säsong kunde redan avgjort den 8 november. Två tunga förluster mot AFC Eskilstuna och Gif Sundsvall drog ut på avancemanget. Men när laget mötte Ljungskile var det inget snack om saken och 23 års lång väntat var över.

Annons ▾

Johan Bertilsson stor hjälte för Degerfors

En av de främsta spelarna för Degerfors under säsongen var Johan Bertilsson. Hova-grabben som en gång i tiden spelade just i Degerfors men representerat ett flertal klubbar innan han återvände. Senast var ÖSK som han anslöt ifrån under våren.

Johan Bertilsson inledde målskyttet i den 43:e matchminuten när han sköt 0-1. I andra halvlek kunde Degerfors tidigt sätta 0-2 genom Sebastian Ohlsson. Spiken i kistan blev Victor Edvardsens 0-3 mål i den 85:e matchminuten.

I och med att Degerfors nu är tillbaka i högsta serien kommer det nästa säsong finnas två allsvenskan lag i Örebro Län. Och det kommer bli heta derbyn mellan ÖSK och Degerfors, sist dessa två lag möttes i var när ÖSK spelade i Superettan 2013. Nu blir det allsvenska derbyn istället.

FIKK - För att alla behövs