Transportstyrelsen förlänger förbudet mot studentflak

Under måndagen kom beskedet att Transportstyrelsen förlänger de tillfälliga reglerna som innebär förbud mot att åka studentflak under studenten.

· Publicerad: 14 december 2020 · 12.31.

Måndagen den 14 december kom ett tråkigt besked för alla som tar studenten sommaren 2021. Transportstyrelsen har valt att förlänga det tillfälliga förbud som infördes mot att fira på studentflak eller åka med karnevalståg.

— Vi förlänger föreskriften i sex månader, men vi kan upphäva den tidigare eller förlänga den ytterligare om läget förändras, säger Kristofer Elo, utredare på Transportstyrelsen.

Annons ▾

Förbudet infördes i maj 2020

Det var I maj 2020 som Transportstyrelsen beslutade att upphäva de bestämmelser som gjort det möjligt att fira på studentflak eller åka med karnevalståg.

Då som nu skedde det eftersom firande med studentflak inte är förenligt med Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att motverka smittspridning av covid-19 i samhället.

Idag valde Transportstyrelsen att de tillfälliga reglerna förlängs nu till och med den 30 juni 2021. Det innebär att det under första halvåret 2021 inte är möjligt att använda bilar med flak, eller släpvagnar eller efterfordon som dras av bil eller traktor eller motorredskap för att transportera fler passagerare än vad fordonet är avsett för.

FIKK - För att alla behövs