Cyberpunk 2077 – Årets mest upphypade spel levererar

Örebro Tribune har spelat Cyberpunk 2077, spelet som var fram till releasen ett av årets mest upphypade speltitlar, så tyckte vi om spelet.

· Publicerad: 21 december 2020 · 14.21.
Foto: CD Projekt

Torsdagen den 10 december släpptes Cyberpunk 2077, ett av de mest upphypade spelen detta år. Bakom spelet ligger den polska spelstudion CD Projekt som bland annat skapade The Witcher 3: Wild Hunt. Ett spel som anses vara förra årtiondes bästa.

Cyberpunk 2077 är baserad ett brädspel med samma namn som släpptes första gången under slutet av 80-talet. Releasen på den digitala version har under året skjutits upp vid ett flertal tillfällen men tillslut släpptes spelet i december. Men inte helt utan problem, fler rapporter om buggar har rapporterats och Playstation Store har för tillfället tagit bort spelet.

Annons ▾

Handling och Gameplay

Cyberpunk 2077 utspelar sig i ett futuristiskt samhälle där megaföretag styr och inkomstklyftorna är stora. Man tar sig rollen som V, en legosoldat som lever i den amerikanska staden Night City. Redan under spelets första minuter upptäcker man den frihet CD Projekt vill skapa. Spelaren kan skapa en egen karaktär och med ett unikt utseende.

Spelet har kallats för ett futuristiskt GTA men gameplayen lånar mer från Deus Ex-serien som går ut på att smyga upp och neutralisera sina fiender. Cyberpunk 2077 är ett FPS-spel med rollspel-funktioner och du uppgradera din karaktär genom att tjäna poäng efter utförda uppdrag eller avancerar genom spelet grundstory.

Inför spelreleasen var det många som inte trodde att CD Projekt kunde skapa ett så här stort spel med så mycket innehåll. Och ja på ett sätt lyckades de inte. Det förekommer många buggar och grafiken hänger inte alltid med. För oss crashar spelet ett antal gånger men går dock att spela. Örebro Tribune har en fysik kopia av spelet till Xbox One.

Vad tycker vi om Cyberpunk 2077

Redan när vi startade upp spelet fick vi en wow-känsla. Men efter att ha skapat vår karaktär och påbörjat den del av vår story kändes allt så stort och rörigt. Det var mycket med info att ta in och det finns mycket att göra i denna gigantiska värld.

Men när man efter att par timmar ändå spelat Cyberpunk 2077 och börjat förstå alla funktioner är det ett riktigt bra spel. Storyn med alla karaktärer är fantastiskt och gamplayen är bra. När väl CD Projekt får bukt med alla buggar kommer spelet bli ännu bättre.

Men självklart hade man önskat mer av spelet. När man kan skapa en egen karaktär och inte kan spela i trepersonläge känns det som ett antiklimax. Man hade också önskat att få ändra utseende på vapen och kläder. Några av sidouppdragen kan likna varandra och känns därför som en upprepning.

Fast när man kör sin bil i denna futuristiska värld och lyssnar på elektronisk hårdrock och andas in atmosfären förstår man verkligen vad CD Projekt har lyckats åstadkomma. Cyberpunk 2077 är trots alla problem ett spel som lever upp till förväntningarna.

Betyg
  • Story
  • Gameplay
  • Grafik
  • Ljudbild
  • Soundtrack
4.6

FIKK - För att alla behövs