Jenna Hellstrom återvänder till KIF Örebro

KIF Örebro kunde under tisdagen bekräfta att den kanadensiske landslagsspelaren Jenna Hellstrom återvänder till klubben, hon spelade senaste för KIF 2019.

· Publicerad: 29 december 2020 · 10.26.

Det var under gårdagen som KIF Örebro hintade på sin Instagram att de hade en värvningsbomb på gång. Och under tisdagen kunde de bekräfta att kanadensiske landslagsspelaren Jenna Hellstrom återvänder till klubben.

— Det känns så himla bra att komma tillbaka till KIF Örebro och Sverige! Alla mina år i Sverige gör det till mitt andra hem, och jag ser fram emot att nu få komma hem igen, säger Jenna Hellstrom på klubbens hemsida.

Annons ▾

Jenna Hellstrom var en succé under förra sejouren

Jenna Hellstrom kom till KIF Örebro 2019 efter ett par mindre framgångsrika år i Sverige. Men när hon blev en del av Örebrolaget som gjorde comeback i damallsvenskan blev det en succé för mittfältaren. Hon var en av lagets viktigaste spelare.

Efter succén i KIF skrev Hellstrom på för NWSL-klubben Washington Spirit. Men efter ett år i Nordamerika blir det en återkomst till Sverige och KIF Örebro. Kontraktet är på ett år och gäller under 2021. Klubben lyfter fram hennes offensiva talanger som den största egenskap.

— Vi får helt klart in en offensiv spelare med bra meriter och erfarenhet. Hon kommer kunna börja bidra och konkurrera direkt. Samtidigt hoppas jag att vi ska kunna hjälpa Jenna att fortsätta utvecklas ännu mer som fotbollsspelare, säger huvudtränaren Rickard Johansson.

FIKK - För att alla behövs