Stadsbiblioteket öppnar – men med flera begränsningar

Under onsdagen kunde Örebro kommun informera om att Stadsbiblioteket öppnar igen den 4 januari. Men ett flertal begräsningar kommer att gälla.

· Publicerad: 30 december 2020 · 17.05.
Arkivbild

Det var den 21 december förra veckan som Örebro kommun kunde informera om att ett flertal kommunala verksamheter skulle hålla stängt. Där bland annat Stadsbiblioteket.

Nu kan kommunen bekräfta att det tidigare beslutet om att samtliga bibliotek ska vara stängda har ändrats. Stadsbiblioteket kommer att vara öppet vardagar 4 till 8 januari, men ett flertal begräsningar har dock införts.

Annons ▾

De nya öppettiderna är kl. 10-16, förutom den 5 januari då det är öppet kl. 10-15. Dessutom har man inför ett maxantal för antal besökare i lokalerna, i nuläget är det 25 personer.

Detta gäller för övriga bibliotek i Örebro

Övriga bibliotek i Örebro kommun håller stängt för fysiska besök. På www.orebro.se/bibliotek finns möjlighet att låna e-böcker, strömma film och övriga digitala tjänster. Återlämning av böcker kan ske genom ett bokinkast på vissa bibliotek.

Biblioteken kommer inte att ta ut förseningsavgift om det inte är möjligt att återlämna böcker. Hagabiblioteket och Vivalla bibliotek kommer att ha öppet för hämtning av reserverade böcker kl. 14-16 den 4, 7 och 8 januari.

FIKK - För att alla behövs