Örebro vände och vann hemma mot HV71

Lördagen den 9 januari tog Örebro Hockey emot HV71 hemma i Behrn Arena, ÖHK vann med 5-2 efter att vänt ett underläge på två mål.

· Publicerad: 9 januari 2021 · 22.31.

Örebro tog emot HV71 hemma i Behrn Arena lördagen den 9 januari. Matchen blev en fartfylld historia där bottenlaget HV chocköppnade genom att göra mål redan efter 40 sekunder. Men Örebro kunde vända och vann tillslut med 5-2.

Den förre Örebrospelaren Ryan Stoa fanns inte med i HV:s trupp ikväll. Han var sjuk, så det blev ingen återkomst för honom i Behrn Arena. För Örebro var Christopher Mastomäki tillbaka efter en kortare tids skada. Och han var tillsammans med sitt Örebro med om att vända en match där de delvis var utspelade.

Annons ▾

HV71 inledde bäst men Örebro kom tillbaka

Det blev som sagt en mardrömsstart för Örebro ikväll närt HV71 redan efter 40 sekunder gjorde mål. Alex Holmström gav gästerna ledningen och när perioden var slut stod det 0-2 till HV efter att Fredrik Forsberg gjort mål i powerplay.

I andra perioden blev Örebro till en början utspelade, det såg ut som att HV71 hade powerplay. Gästerna såg starkare ut och vann många puckar, trots att Örebro faktiskt hängde på bra. Men vändningen skulle komma och det var grovjobbarna som visade vägen.

Ludvig Rensfeldt kunde reducera och på en kontring kvitterade Linus Öberg. Den unge forwarden gjorde sitt 11 mål för säsongen och är nu Örebros främste målskytt. Ett mål mer än Robin Kovács som inför matchen stod på 10 mål.

Örebro gick på knock i tredje rundan

I tredje perioden visade Örebro varför de är ett topplag och HV71 visade varför de ligger i botten. Efter att hämtat upp 0-2 till 2-2 såg det relativt enkelt ut för Örebro.

Jonathan Andersson kunde soloåka genom gästernas försvar och sätta 3-2. Även Robert Lenio visade upp snabba handleder när han fintade bort HV och satte 4-2. Joonas Rask som i slutet av andra vart förbannad efter en situation framför HV-målet kunde sätta 5-2 i tom kasse.

För Örebro som tog tre nya poäng väntar nu ytterligare en intressant vecka. Två hemmamatcher mot Djurgården på tisdag och lördag, där i mellan ska man en bortamatch mot Oskarshamn på torsdag.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs