Örebro slog Sollentuna men fick slita för segern

Söndagen den 10 januari tog Örebro Volley emot Sollentuna, det blev en jämn match som Örebro kunde vinna med 3-0 i set (25-21. 25-23, 30-28)

· Publicerad: 10 januari 2021 · 17.51.

Söndagen den 10 januari var det dags för volleyboll igen. Örebro tog emot Sollentuna hemma i Idrottshuset. Trots att Örebro vann med 3-0 i set så blev det här en jämn och spännande historia.

Setsifforna skrevs till 25-21. 25-23 samt 30-28. Örebro fick slita för segern då gästerna vid flera tillfällen var i ledning. Anförda av passaren Fanny Andersson utmanade Sollentuna gång på gång men räckte trots detta inte till.

Annons ▾

Örebro visade mental styrka mot Sollentuna

Det som förmodligen var den största skillnaden mellan de bägge lagen var Örebros mentala styrka. Sollentuna som tog ledningen i både första och andra set kunde trots bra spel inte hålla tillbaka Örebro. Hemmalaget hämta upp gästerna ledning varje gång de hade den.

Matchens tredje set blev också det jämnaste. Den här gången var det Örebros tur att ha en ledning som Sollentuna kunde hämta upp. Men Örebro visade på nytt styrka när de kom tillbaka. Avgörandet satt dock långt inne då Örebro kunde vinna setet med 30-28.

Bästa poängplockaren i Örebro blev Ewelina Granberg med 16, tätt följd av Freja Morén som gjorde 14 poäng. I Sollentuna blev Christina Adamopoulou den främste poängplockaren med 16.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs