Efter Coronavaccinets intåg – fler bokar utlandsresor

Resebyrån Ticket kunde under måndagen presentera statiskt som visar att fler har bokat utlandsresor efter de positiva nyheterna om Coronavaccin.

· Publicerad: 11 januari 2021 · 18.39.
Arkivbild

Efter Coronavaccins intåg har fler börjat boka utlandsresor. Framför allt är det resor till sol och värme som lockar. Det visar färskt statistik som resebyrån Ticket kunde presentera under måndagen.

— Vi har sett en stadig ökning av resebokningarna sedan de positiva vaccinnyheterna började avlösa varandra, och försäljningen den senaste månaden har ökat mer än 30 procent, säger Michael Kapil, marknadschef på resebyrån Ticket.

Annons ▾

Resorna till Medelhavet och solen lockar

Det som bokas just nu är framförallt sommarresor till Medelhavet, och då till traditionella sommarresmål inom EU som Spanien, Grekland, Kroatien, Italien och Portugal dit det inte är någon UD-avrådan.

En del kunder har dock ännu mer framförhållning och 60 procent fler kunder än ett vanligt år bokar redan nu långresor till bland annat Thailand, Karibien och Miami med avresa nästa höst eller vinter.

— Efter en mörk och kall vinter, och efter att de flesta inte varit på utlandssemester i snart ett år, så kan man förstå att det är många som vill säkra en resa till solen, säger Michael Kapil.

Resa till Kanarieöarna kräver negativt Covid-test

De kunder som inte orkar vänta till sommaren utan vill komma iväg redan nu i vinter har ett mer begränsat urval av resmål att välja mellan eftersom det fortfarande är inreseförbud till stora klassiska vinterdestinationer som Thailand och USA.

Kanarieöarna är det enda större vinterresmål som det inte råder UD-avrådan till, eftersom ögruppen som ligger utanför Västafrikas kust är en del av Spanien och därmed tillhör EU.

Samtliga resenärer som reser till Kanarieöarna måste kunna uppvisa ett negativt Covid-test som får vara maximalt 72 timmar gammalt vid ankomsten, och de flesta charterbolag erbjuder därför gratis Covid-test till resenärerna. I tillägg till att ha testats negativt för Covid så måste alla passagerare även ha munskydd på sig under flygningen.

FIKK - För att alla behövs