Trevor Vasey ny quarterback i Black Knights

Örebro Black Knights kunde under onsdagen presentera sin nya quarterback för kommande säsong. Det är amerikanen Trevor Vasey.

· Publicerad: 13 januari 2021 · 17.03.
Trevor Vasey ny quarterback i Örebro Black Knights. Foto: privat

Trevor Vasey, så heter Örebro Black Knights nya quarterback för kommande säsong. Klubben kunde onsdagen presentera den 26-årige amerikanen som närmast kommer från spel i Tyskland.

— Jag är exalterad över att få hit Trevor som vår quarterback. Jag älskade hans highlights som visar prov på en sann fotbollsspelare med en otrolig armstyrka och precision, säger Black Knights HC Sam Eisenstadt i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Trevor Vasey har spelat i Finland och Tyskland

Trevor Vasey som kommer från Cumberland, Rhode Island föddes 1993 och blev utsedd till Årets offensiva spelare på Dean college. Detta gav honom ett komplett idrottsstipendium för spel på Elon university. Han fick dock lämna skolan efter att hela coachingstaben fått gå.

Efter en skada som starter på Assumption College avslutade han sin college-karriär på Worcester State med att slå skolrekord för passningsyards, passningsprocent och quarterback rating på en säsong.

De senaste två säsongerna har Trevor Vasey spelat fotboll i Europa. Först i finska Porvoon Butchers där han slutade 2a i ligan för totalt antal yards, och sen i tyska GFL med Cologne Crocodiles och Düsseldorf Panthers. Då spelade han som receiver.

Känner sig motiverad att komma till Örebro

Trevor Vasey beskrivs som en utåtriktad person och mån om att sprida bra energi omkring sig. Han är hungrig, motiverad och mån om att pusha sina medspelare till att bli den absolut bästa spelare de kan tänkas bli. Han har tidigare varit i Sverige en dag under sin säsong i finska ligan.

— Jag gillade Sverige väldigt mycket när jag besökte landet under min tid i finska ligan. Örebro som stad och förening känns väldigt familjär och jag är riktigt motiverad att komma till staden och få börja jobba med mina medspelare, säger Trevor Vasey i ett pressmeddelande.

FIKK - För att alla behövs