Effektivt Djurgården fick Örebro på fall

Örebro tog under lördagen emot Djurgården hemma i Behrn Arena, det blev en bortaseger till DIF med 4-6 efter två mål på 18 sekunder i tredje perioden.

· Publicerad: 16 januari 2021 · 20.08.

Örebro Hockey kunde inte följa upp torsdagens seger mot Djurgården med en ny när lagen möttes på nytt under lördagen. Ett Örebro som spelmässigt var bättre kunde i slutet av tredje perioden tappa segern till gästerna. Det var bara 18 sekunder mellan DIF:s kvittering och ledningsmål.

Djurgården var också mer effektivt och gjorden mål på de chanser de fick, fram för allt under första perioden. Gästerna gick upp till en 0-2 ledning, först kunde Jacob Josefson snyggt sätta första målet medan Tobias Ekberg ökade på. Ekbergs mål blev dock omdiskuterad då en spelare var i målgården under målet.

Annons ▾

Örebro vände och visade styrka men Djurgården vann ändå

Under andra perioden visade Örebro styrka och varför man är ett topplag i SHL. Man snurrade upp Djurgården och kunde komma tillbaka med tre raka mål. Glenn Gustafsson satte 3-2 i mitten av perioden och vändningen var ett faktum. Daniel Muzito-Bagenda och Rasmus Rissanen gjorde också mål för Örebro.

Men det var det där med att vara effektiva, Djurgården fick ett powerplay och Dick Axelsson kunde snyggt hittade Rhett Rakhshani som satte 3-3. Trots ett spelövertag kunde gästerna hänga på Örebro. Även tempomässigt kunde man hänga på hemmalaget.

I tredje perioden tog återigen Örebro ledningen genom Borna Rendulic, hans mål kom i mitten av perioden. Men med ca fyra minuter kvar kom Djurgårdens snabba vändning. Förre Örebrospelaren Tom Wandell satte 4-4 och 18 sekunder senare satte Manuel Ågren 4-5. Niclas Bergfors punkterade matchen med sitt 4-6 mål i tom kasse.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs