Länstrafiken tvingas prioritera Serviceresor under rusningstid

Länstrafiken tvingas prioritera Serviceresor under rusningstid pga av Coronapandemin och det nuvarande vinterväglaget som rådet i Örebro.

· Publicerad: 18 januari 2021 · 15.01.
Foto: Länstrafiken

Coronapandemin och vinterväglaget gör nu att Länstrafiken kommer att behöva prioritera när det gäller vilka som ska få resa med Serviceresor under rusningstid. Detta skriver Länstrafiken i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen.

— Läget är så extremt att vi nu tvingas vidta den här åtgärden. Vi klarar inte av att genomföra alla beställda resor under rusningstrafik, säger Staffan Juliusson, chef för Serviceresor på Länstrafiken.

Annons ▾

De tider som räknas som rusningstrafik är vardagar mellan 06.30-09.00 och 14.30-16.00.

Efterfrågan på Serviceresor ökar när snön kommer

Efterfrågan på Serviceresor i Örebro län är fortsatt hög. Trots det höga trycket har Serviceresor ändå kunnat upprätthålla verksamheten under hösten och under julhelgerna.

Nu har dock vintern och snön kommit och behovet av att få åka med Serviceresor har ökat ytterligare. Därför tvingas nu Länstrafiken börja prioritera bland de som beställer en resa.

— Därför har vi valt att i första hand se till att de som ska till någon form av vård och de som ska till skolan eller till sitt arbete, är de som prioriteras, säger Staffan Juliusson.

Coronarestriktionerna påverkar också åkandet

Staffan Juliusson, chef för Serviceresor beklagar att de är tvungna att prioritera Serviceresor. Foto: Länstrafiken

Vinterhalvåret är också i vanliga fall den mest intensiva perioden för Serviceresor med ett ökat antal resor. Men i och med pandemin så ska endast en passagerare åka i varje fordon vilket betyder att det finns ett tak på hur många resor som hinns med under en dag.

— Vi använder redan nu våra fordon maximalt för att klara av den ökade efterfrågan. Vi beklagar att det blir så här men vi hoppas på förståelse från våra resenärer, avslutar Staffan Juliusson pressmeddelandet med.

FIKK - För att alla behövs