Idrottsföreningar kan återuppta träning för barn- och ungdomar

På torsdagen kom besked från Regeringen att idrottsföreningar kan återuppta ta träningar för barn – och ungdomar födda 2005 och senare.

· Publicerad: 21 januari 2021 · 11.56.
Arkivbild

På torsdagen gav Regeringen ett tydligt besked att idrottsträningar för barn – och ungdomar ska återuppta. Det innebär att barn – och ungdomar födda födda 2005 och senare som är kopplade till idrottsföreningar kan börja träna både inomhus och utomhus.

— Det är glädjande att idrottsminister Amanda Lind visar hur viktig idrotten är för fysisk aktivitet, gemenskap och för att må bra vilket ligger helt i linje med vad vi också framfört under lång tid, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Pandemilagen och allmänna råd ska följas

Regeringen och Folkhälsomyndigheten poängterade vikten av idrott och rörelse för barn- och ungdomar även under pågående pandemi men de understryker även att läget i samhället är allvarligt. Därför ska pandemilagen och Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd och rekommendationer för träning och idrott följas.

— Det är med lättat hjärta jag kan säga till våra hundratusentals ideella ledare att det är dags att samla träningsgrupper och lag för att ge glädje, gemenskap och idrottsträning igen, försätter Björn Eriksson med.

Kommunala inomhusanläggningar kommer fortsatt vara stängda

Restriktionerna om stängda kommunala inomhusanläggningar förlängs till den 7 februari – men undantag gäller enligt ovan för de födda 2005 och senare. Personer födda 2004 och tidigare ska fortsatt undvika att träna i större grupper och om möjligt träna utomhus.

För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen och Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd.

— Vi får ta små steg i takt med att läget i smittspridningen och läget i samhället förbättras. Jag hoppas att vi snart kan få större möjligheter att samla äldre ungdomar och vuxna igen, avslutar Björn Eriksson pressmeddelandet med.

FIKK - För att alla behövs