Kommunen sätter upp tillfällig belysning i Rynningeviken

Örebro Kommun kommer under fredagen sätta upp tillfällig belysning i Rynningeviken, detta för att man ska kunna åka skridskor även när solen gått ner.

· Publicerad: 22 januari 2021 · 15.09.
Arkivbild

Örebro Kommun ska under fredagen den 22 januari sätta upp en tillfälligt ledbelysning vid Rynningeviken. Detta så att det går att åka skridskor på sjön även när solen gått ner. Belysningen planeras att vara tänd onsdagar till fredagar mellan klockan 16:00 och 20:00.

— Med belysningen kan vi nyttja isen vid Rynningeviken under fler timmar så att det inte blir så trångt under dagtid, de få timmar det är ljus. Skridskoåkning är en positiv upplevelse och aktivitet som man kan göra utomhus under pandemin. Det gynnar folkhälsan och särskilt rörelseglädjen för barn och unga, säger Åsa Wistrand, verksamhetsansvarig planerare på Friluftsliv.

Annons ▾

Idén kom från en som plogade isen i Rynningeviken

Örebro kommun hyr belysningen (två stativ med ledbelysning) av Ljus och Nöje. Idén till belysningen kom från den entreprenör som Örebro kommun har avtal med för att ploga isen i Rynningeviken.

— En meningsfull fritid för barn och unga är högt prioriterat och därför är det glädjande att få till belysning så att fler personer kan nyttja isen fler timmar på dygnet, säger Marie Brorson (S), ordförande i Fritidsnämnden.

Örebro Kommun uppmanar också allmänheten att ha stor respekt för sjöis och kontrollera alltid att isen är säker att åka på. Ta med dig säkerhetsutrustning som ispik, isdubbar, livlina och extrakläder i en plastpåse.

Telefonnumret för aktuell israpport för Hjälmaren och Rävgången är: 019-26 30 00. Detta skriver Örebro Kommun på sin hemsida.

FIKK - För att alla behövs