Örebro Hockey vann toppmötet hemma mot Luleå

Torsdagen den 28 januari tog Örebro mot Luleå hemma i Behrn Arena, ÖHK vann med 4-1 när bland annat Josh Ho-Sang gjorde sin SHL-debut.

· Publicerad: 28 januari 2021 · 23.19.

Det har varit upp och ner för Örebro den senaste tiden. Förra veckan förlorade man borta mot Brynäs men följde upp med en tung seger borta Frölunda. I tisdags förlorade man stort mot Växjö men ikväll kom man tillbaka och tog en ny skalp mot topplaget Luleå.

Örebro vann med 4-1 och imponerade, precis som mot Frölunda i lördags var man effektiva och spelade smart mot Luleå. Dock ska man inte räkna bort att gästerna hade ett par skott i stolparna. Matchen var också Örebro nya NHL-lån Josh Ho-Sang debut, han klev av poänglös ikväll men visade upp sina offensiva egenskaper.

Annons ▾

Örebro släppte aldrig in Luleå

Örebro fick en drömstart på matchen när Robin Salo redan under den första minuten kunde sätta 1-0. Det var ett elegant mål och han fick nästa fri gata från till målet. Därefter tappade perioden intensitet och blev avslagen trots spelövertag från Luleå.

Gästerna skulle aldrig ta sig in i den här matchen då Örebro hade kontrollen från start. I andra perioden utökade hemmalaget ledningen till 2-0 i powerplay genom Linus Öberg. Linus Klasen kunde reducera i powerplay men Örebro svarade genom Robert Leino. Han kunde avsluta efter att snyggt blivit serverad en passning från Nick Ebert.

I den tredje perioden punkterade Oliver Eklind matchen med sitt 4-1 mål. Örebro kunde spela av perioden och Jhonas Enroth var stabil i målet och kunde även han hålla undan. I slutet av matchen var dock Luleå när en reducering när Filip Hållander satte pucken i vänster stolpe.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs