Storförlust för Örebro efter kollaps mot Frölunda

Torsdagen den 4 februari tog Örebro emot Frölunda i Behrn Arena och det blev en storförlust för hemmalaget när gästerna vann med 3-6.

· Publicerad: 4 februari 2021 · 23.28.

Det blev en storförlust för Örebro när man torsdagen den 4 februari tog emot Frölunda. Efter en kollaps i tredje perioden kunde gästerna gå från 2-2 till 2-6. Det blev också en tjurig match där bland annat Kristian Näkyvä och Johan Sundström fick matchstraff efter slagsmål.

Sist de bägge lagen möttes var den 23 januari i Frölundas hemmaborg Scandinavium. Då tog Örebro en överraskande 0-3 seger efter vad som kan varit en av de bästa prestationerna för säsongen. Men ikväll tog Frölunda en grov revansch efter att ha vunnit med 3-6.

Annons ▾

Frölunda hade mentalt överläge på Örebro

Trots att de bägge lagen poängmässigt är jämnstarka i tabellen var Frölunda ett nummer större ikväll. Man hade ett mental överläge som Örebro hade svårt att rubba. Gästerna tog ledningen i första perioden när Kristian Näkyvä tappade balansen och Mats Rosseli Olsen gjorde mål i boxplay.

Oliver Eklind skulle kvittera i samma period som trots ett litet övertag från gästerna blev jämn. I andra perioden tog Frölunda över och fick utdelning i powerplay genom Patrik Carlsson. Rodrigo Abols skulle i början av tredje perioden ge Örebro det där viktiga kvitteringsmålet men då kom kollapsen.

Örebro hade haft svårt för Frölunda men ändå lyckats hålla tillbaka, framför allt genom Jonas Arntzens storspel. Men direkt efter kvitteringen kom kallduschen när Jonathan Sigalet satte 2-3. Sen ramlade på, Elmer Söderblom, Johan Sundström och Robin Alvarez gjorde alla mål.

När Borna Rendulic satte 3-6 var det för lite för sent. Därefter rann det även över för Örebro. Kristian Näkyvä och Johan Sundström fick matchstraff efter slagsmål, samtidigt blev det även stökigt framför Frölundas bås vilket resulterade i tre utvisade spelare var.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs