Mittbacken Andreas Skovgaard återvänder till ÖSK

Under fredagen kunde Andreas Skovgaard bekräfta att han återvänder till ÖSK efter att han brutit sitt kontrat med SC Heerenveen.

· Publicerad: 12 februari 2021 · 21.21.

Andreas Skovgaard bryter sitt kontrakt och återvänder till ÖSK Fotboll. Detta kunde den danske mittbacken och klubben bekräfta under fredagen. Skovgaard har skrivit på ett tvåårskontrakt med den allsvenskan klubben.

— Det är både med glädje och stolthet vi kan välkomna Andreas tillbaka till Örebro, den här gången med en permanent övergång. Andreas var enligt mig en av Allsvenskans bästa försvarare förra säsongen, säger Axel Kjäll på ÖSK:s hemsida.

Annons ▾

Detta är Andreas Skovgaard

Den 24-årieg Andreas Skovgaard inledde sin karriär i danska FC Nordsjaellands akademilag och blev 2016 uppflyttad till A-laget. Under sina två år där spelade han 77 ligamatcher samt 5 matcher i Europa League.

Han valde 2018 att satsa på en utlandskarriär och gick då till den holländska klubben SC Heerenveen. Men sejouren i Holland resulterade i att blev utlånad till ÖSK. När lånekontraktet gick ut förra året skulle han återvänder till Holland men nu har Skovgaard brutit kontraktet.

— Det är väldigt kul att komma tillbaka till ÖSK. Vi hade en bra säsong tillsammans förra året så det känns naturligt att fortsätta. Jag ser fram emot att ta vid där vi avslutade och hoppas att vi kan växa ännu mer som lag. Det här känns som en bra lösning både för mig och klubben, säger Andreas Skovgaard på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs