Örebro slog Skellefteå efter mardrömsöppningen

Tisdagen den 16 februari tog Örebro emot Skellefteå i Behrn Arena, hemmalaget kunde vinna med 3-2 efter att ha vänt ett tidigt underläge.

· Publicerad: 16 februari 2021 · 23.25.

Örebro Hockey tog under tisdagskvällen emot Skellefteå i Behrn Arena när SHL-säsongen drog igång efter landslagsuppehållet. Örebro kunde segra med 3-2 och bröt Skellefteås 11 matcher långa segersvit. Matchvinnande mål stod Stefan Warg för och finske backen Robin Salo stod för tre assist.

Att det hade varit landslagsuppehåll märktes på de bägge lagen. Trots ett tidigt mål i matchen hade de bägge lagen svårt att tända till under första perioden. Inför den tredje stod det bara 1-1 men Örebro som var spelmässigt bättre kunde ta kommandot och avgöra.

Annons ▾

Skellefteå fick en drömöppning

Det blev som sagt ett tidigt mål i matchen och det var gästerna Skellefteå som tog ledningen. Jesper Frödén kunde redan efter 16 sekunder sätta 0-1 till gästerna. Det var hans 20:e mål den här säsongen.

Örebro som tog sig tillbaka in i matchen kunde kvittera i andra perioden när Joonas Rask slog till i powerplay. Tidigt i tredje satte Daniel Muzito-Bagenda 2-1 och Stefan Warg utökade till 3-1 med ca 11 minuter kvar att spela.

Skellefteå höjde på tempot och fick flera frilägen som kvällens Örebromålvakt Jhonas Enroth kunde stoppa. När det återstod mindre en tre minuter av matchen kunde Skellefteås nya NHL-värvning Pär Lindholm skicka in 3-2 men närmare kom inte gästerna och Örebro tog full pott ikväll.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs