Supersviten bruten när Leksand slog Örebro

Lördagen den 20 februari tog Örebro emot Leksand i Behrn Arena. Det blev en seger för gästerna, den första segern mot ÖHK sen januari 2015.

· Publicerad: 20 februari 2021 · 22.52.

Det tog Leksand sex år att bryta Örebros supersvit, dalmasarna hade inte slagit närkelaget sen januari 2015. En imponerade svit på 12 raka matcher för Örebro. Men ikväll tog det stopp när gästande Leksand vann med 1-2.

Örebro var stora favoriter inför matchen då man inte hade förlorat mot Leksand på flera år. Sist lagen mötes i Tegera Arena i början av februari vann Örebro med klara 1-5. Örebro hade dessutom slagit formstarka Skellefteå med 3-2 i sin förra match.

Annons ▾

Leksand vände och vann i tredje perioden

Trots en ledningen första perioden efter mål från Robert Leino och storspel från Jonas Arntzen kunde inte Örebro förlänga sviten mot Leksand. Gästerna såg piggare ut och pressade stora delar i matchen tillbaka Örebro. Man fick även ett antal spel i powerplay som störde hemmalaget.

Andra perioden blev tjurig men mållös och det var först i sista akten som Leksand fick utdelning. Mattias Göransson sköt ett skot som styrdes in över Arntzen medan veteranen Patrik Zackrisson iskallt kunde sätta gästernas andra mål för kvällen. Ett mål som även blev matchvinnande.

Förutom att Örebros långa segervit bröts kunde även gästerna peta ner hemmalaget under sträcket för direktplats till slutspelet. Örebro som nästa vecka har två hemmamatcher till möter dock Djurgården och serieledande Rögle. Avståndet ner i åttan Färjestad är sju poäng upp till direktplats är det bara en poäng, men där ligger kvällens motståndare Leksand.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs