Klassiska Dumleklubban går i pension

Den finländska livsmedelskoncernen Fazer meddelar att den klassiska Dumleklubban går i pension. Det har man skrivit på sociala medier.

· Publicerad: 21 februari 2021 · 20.57.
Foto: Karl Fazer AB

Den klassiska Dumleklubban går i pension, detta skrev den finländska livsmedelskoncernen Fazer på sin Facebook för tre dagar sen. Godisklubban skapades 1945 men i mars kommer tillverkningen att upphöra.

— Vi är många som har goda minnen med Dumleklubban, och nu är det dags att säga tack och adjö för denna gång, skriver Fazer Sverige på sin Facebook.

Annons ▾

Beskedet om Dumleklubban kom i torsdags

Det var i torsdags förmiddag som Fazer genom sina sociala medier informerade om att man efter 76 år väljer att pensionera Dumleklubban. Det nuvarande namnet fick den populära klubban 1960.

Anledningen till varför produktionen av klubban upphör är att den tekniska livslängden på produktionslinjen nått sitt slut. Den nuvarande produktionslinjen är gammal och har blivit svårare att underhålla och reparera. 

— För oss på Fazer är kvalité och säkerhet centralt och vi jobbar kontinuerligt med ständiga förbättringar. Vi har under lång tid försökt hitta en lösning för att på ett effektivt och hållbart sätt fortsätta produktionen av Dumleklubban, men behöver nu konstatera att detta inte längre är möjligt, säger Malin Lindqvist, Brand Manager, Fazer Konfektyr. 

Samtidigt meddelar Fazer att de kommer ha en tävling där man kan vinna 80 st klubbor. Tävlingen äger rum till den 4 mars och går ut på att du ska skriva ditt bästa minne med Dumleklubban. Reglerna finns att läsa här.

FIKK - För att alla behövs