Enroth storspelade när Örebro nollade Djurgården

Tisdagen den 23 februari tog Örebro emot Djurgården hemma i Behrn Arena, matchen slutade 1-0 efter storspel av målvakten Jhonas Enroth.

· Publicerad: 23 februari 2021 · 23.07.

Örebro tog under tisdagskvällen emot Djurgården hemma i Behrn Arena. Matchen var de tredje av fyra raka hemmamatcher. Innan kvällens drabbning hade Örebro slagit formstarka Skellefteå med 3-2 samt förlorat mot Leksand med 1-2. Den sistnämnda matchen spelades i lördags.

Djurgården som varit ojämna denna säsong har dock på slutet spelat upp sig. Tre segrar på de fyra senaste, samtidigt besegrade man Örebro i förra mötet med 4-6, även den matchen spelades i Behrn Arena. I gästerna återfanns också den förre örebrospelaren Ryan Stoa som nu kom tillbaka till Behrn Arena.

Jhonas Enroth nollade Djurgården

Djurgården var kvällens bästa lag rent spelmässigt, de förde spelet från start till när matchen var över. Framför allt under första perioden var detta tydligt då gästerna nästan kunde åka igenom försvaret. De förra Örebrospelarna Michael Haga och Stoa var nära att sätta pucken i mål.

Men Jhonas Enroth storspelade ikväll, han kunde nästa på egen han hålla tillbaka Djurgården under första periodens anstormning. Han bjöd även på en så kallad TV-räddning. I första perioden passade även Nick Ebert på att sätta matchen enda mål, även det en läckerbit att beskåda.

Efter en anonym andra perioden så ökade Djurgården trycker i tredje perioden men Enroth fortsatte att storspela. Målvakten hade också hjälp från sina stolpar, totalt kan gästerna ha skjutit mellan 4-5 skott i stolparna ikväll. Örebro kunde i och med segern kliva upp på en femteplats i tabellen.