En skjuten i Markbacken – gärningsmän flydde på cykel

Vid klockan 14:24 larmades polis och ambulans till Markbacken i närheten av Trängens idrottsplats. Enligt uppgifter skall en person blivit skjuten.

· Publicerad: 28 februari 2021 · 16.19.

Det var vid klockan 14:24 på söndagen som polis och ambulans larmades till bostadsområdet Markbacken i Örebro. Enligt flera lokala medier i Örebro skall en person blivit skjuten.

Enligt uppgifter ska en person blivit skjuten av två maskerade gärningsmän, de ska efteråt flytt platsen på cykel. Ett vittnen som varit i kontakt med Örebro Tribune säger att denne hörde tre skott som avfyrades.

Annons ▾

Den skjuten personen ska vara en man i 25-årsåldern. Polisen kunde vid klockan 16:41 bekräfta att mannen ska avlidit efter de skottskador denne ådragit sig. Mannens anhöriga har även blivit underrättade.

Polisen ska spärrat av ett stort område i Marbacken och vid cykelbanan intill Trängens idrottsplats. Även tunneln under motorvägen till Oxhagen/Varberga är avspärrad. Polisen har satt in stora resursers i jakten på gärningsmännen, bland annat har man rekvirerat helikopter.

FIKK - För att alla behövs