Örebro Teater släpper digital teaterserie

Örebro Teater släpper en specialskriven, digital teaterserie i åtta delar, med premiär den 22 mars på teaterns digitala playkanal.

· Publicerad: 3 mars 2021 · 11.26.
Foto: Mats Bäcker

Örebro Teater informerade under onsdagen att man släpper en digital teaterserie i åtta delar. Jörgen Dahlqvist står för både regi och manus, serien har premiär på teaterns digitala playkanal den 22 mars.

Mitt under brinnande pandemi ger föreställningen I ett fält av guld, oss ett samtida tvärsnitt av det samhälle vi nu lever i. Under åtta avsnitt får vi följa elva personer, kärleksrelationer som går sönder och uppstår, ensamhet och en längtan efter att få möta andra människor.

Annons ▾

Med utgångspunkt i de olika orterna i Örebro län berättas en berättelse om ett Sverige idag och om hur pandemin påverkat vårt sätt att relatera till varandra, detta skriver Örebro Teater i ett pressmeddelande.

Vill skildra ett Sverige som inte alltid syns

— Ensamhet som existentiell grundfråga har fått en helt ny innebörd när vi nu förväntas undvika andra människor. Hur påverkas vi av den här friska och ibland också emotionella distanseringen? Hur påverkas våra relationer? Pandemin och dess sociala konsekvenser löper som ett genomgående tema genom alla porträtt. Det finns en önskan att återigen kunna ses fysiskt och helt enkelt ha tid och ork att lyssna, säger Jörgen Dahlqvist.

— Ambitionen med I ett fält av guld är skildra ett Sverige som kanske inte alltid syns på teatern. Människor i mindre orter utanför storstäderna som kämpar med sina liv. Vi möter människor i Laxå, Karlskoga, Askersund, Vintrosa och Frövi som försöker få vardagen att gå ihop samtidigt som de brottas med de stora existentiella frågorna. Vi hoppas att den här föreställningens collage kan ge en panoramavy över samtiden, fortsätter han. 

Detta är Jörgen Dahlqvist

Jörgen Dahlqvist är grundaren bakom teaterfenomenet Teatr Weimar i Malmö och har ända sedan början av tvåtusentalet varit en av landets mest tongivande regissörer, med en hel rad framgångar bakom sig både nationellt och internationellt.

På Örebro Teater har han tidigare regisserat föreställningen Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula. Föreställningen är en del av den konstnärliga forskningen kring nya sceniska format på Teaterhögskolan i Malmö, där Jörgen är lektor i teater och samhälle.

Info om I ett fält av guld på Örebro Teater

Vad: I ett fält av guld
När: Premiär 22 mars
Hur: Gratis på Örebro Teater Play

Medverkande: Malin Berg, Ole Forsberg, Katarina Krogh, Hanna Lekander, Rikard Lekander, Linus Lindman, Wayra Monasterio, Othman Othman, Angelica Radvolt, Maria Simonsson, Hans Christian Thulin

FIKK - För att alla behövs