Örebro avgjorde på övertid efter tappet mot Brynäs

Örebro Hockey tog under fredagen emot Brynäs hemma i Behrn Arena, ÖHK kunde vinna på övertid efter mål från Borna Rendulic.

· Publicerad: 5 mars 2021 · 22.35.

Örebro Hockey tog under fredagskvällen emot Brynäs i Behrn Arena. Brynäs låg inför matchen näst sist i serien medan Örebro kom ifrån en tuff bortaförlust mot ett annat bottenlag, Linköping. Hemma är dock Örebro bra och vunnit tre och de senaste fyra hemma.

Ikväll skulle det dock krävas övertid för att Örebro återigen skulle ta en ny hemmaseger. och det tog bara 13 sekunder för Borna Rendulic att sätta det avgörande målet. I och med målet bröt Kroatien en lång måltorka.

Annons ▾

Örebro började bäst medan Brynäs åt sig tillbaka

Örebro inledde matchen starkt och kunde tidigt ta kommandot. Detta genom Robert Leino som efter ca tre minuter satte 1-0. Han var även bidragande till att Örebro kunde göra 2-0. Den finländske dribblern skickade upp Chad Billins på läktaren och serverade Robin Kovacs.

Andra perioden blev en mellan akt där Brynäs utan resultat försökte komma tillbaka. Det var först i tredje perioden som gästerna fick kontakt. Oula Palve och Jaedon Descheneau satte 2-1 respektive 2-2, två f.d Örebroare låg bakom målen. Shane Harper hade assist på första och Marcus Björk sköt ett skott som Descheneau styrde in.

Matchen gick till övertid där Örebro gjorde processen kort med Brynäs. Man vann tekningen och Borna Rendulic gick på attack. Han sköt ett skott som smet förbi Samuel Ersson. Resultatet innebär att de bägge lagen ligger kvar på sina respektive tabellplaceringar trots att man fick poäng med sig.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs