Örebro krossade Oskarshamn med 7-1

Det blev en storseger med 7-1 när Örebro Hockey under lördagen tog emot Oskarshamn hemma i Behrn Arena. Tre tvåmålsskyttar återfanns i hemmalaget.

· Publicerad: 13 mars 2021 · 18.16.

Örebro Hockey bjöd upp till målshow när man under lördagen tog emot Oskarshamn. Slutresultatet skrevs till 7-1 och borta laget var aldrig i närheten att hota hemmalaget. Totalt gjorde tre spelare två mål var i Örebro.

Oskarshamn är ett av de lag som har påverkats av Coronaviruset då man inte har kunnat spela lika många matcher som de övriga lagen i serien. Laget är tillbaka och har tagit viktiga poäng men mot Örebro tog det idag tvärstopp.

Annons ▾

Borna Rendulic inledde målskyttet mot Oskarshamn

Örebro visade direkt vilka som bestämde i dagens match, redan efter tre minuter kunde Borna Rendulic göra 1-0 i powerplay. Innan första perioden var slut hade Robin Kovacs gjort både 2-0 och 3-0. Oskarshamn såg bleka ut trots att man försökte psyka hemmalaget.

I andra perioden fick Oskarshamn flera möjligheter att reducera i powerplay. Men det var Örebro som gjorde målen, Nick Ebert kom direkt från utvisningsbåset och gjorde mål. Rodrigo Abols kunde också sätta en puck i målet innan Borna Rendulic retfullt kunde sätta spiken i kistan med sitta andra powerplay-mål för kvällen.

Tredje perioden blev mest en transportsträcka fram till avslut men Oskarshamn gjorde ett mål genom Fredrik Olofsson. Dock var detta för lite för sent då matchen redan var avgjord. Nick Ebert kunde också sätta sitt andra mål för kvällen vilket innebar 7-1. Imorgon söndag möts de bägge lagen igen fast då i Oskarshamn.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs