KIF Örebro värvar isländsk målvaktstalang

Under fredagen kunde KIF Örebro meddela att de värvar den unga målvaktstalangen Cecilía Rán Rúnarsdóttir från isländska klubben Fylki.

· Publicerad: 20 mars 2021 · 13.26.
Arkivbild

Det var under fredagen som KIF Örebro kunde meddela att de värvar målvaktstalangen Cecilía Rán Rúnarsdóttir. Hon kommer från isländska klubben Fylki och ska ersätta långtidsskadade målvakten Moa Öhman.

— Cecilia är en mycket lovande spelare som vi ser som mycket spännande. Trots sin ringa ålder har hon redan utvecklats mycket och beskrivs som ett av Europas stora målvaktslöften, säger Jonas Nilsson, sportchef i KIF Örebro.

Annons ▾

Rán Rúnarsdóttir har spelat i landslaget

Cecilía Rán Rúnarsdóttir är 17 år och ses som en stor målvaktstalang. Hon har redan varit uttagen till isländska A-landslaget och är den yngste målvakten att vara det. Nu ser hon KIF Örebro som rätt steg i sin fotbollskarriär.

— Jag är otroligt glad att få den här chansen i KIF Örebro! Det är en väldigt bra klubb med bra miljö, spelare och tränare. Det känns också kul att flytta till Sverige och testa vad jag går för i OBOS Damallsvenskan, som är en av de bästa ligorna i världen, säger Cecilia Rán Rúnarsdóttir på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs