Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Djurgården

Under söndagen kom uppgifter om att Örebrocentern Ludvig Rensfeldt ska vara klar för Djurgården, han ska ansluta nästa säsong.

· Publicerad: 21 mars 2021 · 19.43.

Glenn Gustavsson, Jonathan Andersson och Joonas Rask, nu kommer nästa ryckte som innefattar en Örebrospelare. Centern Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Djurgården nästa säsong. Detta skrev Sportbladet om under söndagen.

Ludvig Rensfeldt kom till Örebro inför säsongen 2019/20 efter att hans nuvarande klubb Timrå ramlade ur SHL. Rensfeldt har varit en av Örebros bästa defensiva forwards och spelat mycket i boxplay. Han har på 100 spelade matcher gjort 16 mål och 32 poäng.

Annons ▾

Ludvig Rensfeldt draftades av Chicago Blackhawks

Ludvig Rensfeldt var Brynästalangen som draftades i andra rundan av NHL-klubben Chicago Blackhawks sommaren 2010. Men det blev aldrig något spel i NHL för Rensfeldt som efter ett år i Nordamerika återvände till Sverige och Hockeyallsvenskan.

Vid två tillfällen var Rensfeldt med om att ta upp ett lag till SHL, först Malmö och sedan Rögle. I Rögle etablerades han som en av ligans bästa tekare och defensiva forwards. Poängproduktionen har sjunkit men speluppfattningen i boxplay har blivit bättre och är Rensfeldts största styrka.

FIKK - För att alla behövs