Kovacs matchhjälte efter sent avgörande mot Malmö

Örebro Hockey tog under söndagen emot Malmö hemma i Behrn Arena, matchen slutade 3-2 efter ett sent avgörande från Robin Kovacs.

· Publicerad: 28 mars 2021 · 19.24.

Robin Kovacs sköt under eftermiddagen Örebro Hockey närmare en topp-6 placering i tabellen. Hans mål betydde 3-2 till Örebro som hade därföre tappat en 2-0 ledning mot gästande Malmö.

Malmö som i sin tur slåss för att behålla den sista slutspelsplatsen föll tungt mot Örebro. Gästerna hade långa stunder spelövertag men var inte lika effektiva som hemmalaget. Detta märktes tydligt i andra perioden när Malmö under en lång stund pressade tillbaka Örebro utan att få utdelning.

Annons ▾

Robin Kovacs sänkte Malmö i tredje perioden

Örebro var ruggigt effektiva i första perioden när man spelade ut Malmö. Gästerna hade spelet men sköt bara iväg tre skott mot Jhonas Enroth, Örebro i sin tur sköt åtta. Två av dessa skott gick in, först kunde Linus Öberg på kontring göra mål. Därefter gjorde Borna Rendulic bort sin försvarare och retsamt la in 2-0.

I andra perioden var det Malmö som vann skotten samt fick in ett mål. Joseph Veleno kom fri med Enroth och kunde dribbla in pucken i målet. I tredje perioden fortsatte gästerna att styra spelet, och med ca sju minuter kvar av matchen fick man in en kvittering i powerplay genom Emil Sylvegård.

När matchen gick mot förlängning fick Örebro en tekning i offensiv zon. Robert Leino vann den och skickade pucken till Robin Kovacs som kunde prickskjuta in 3-2. Örebro säkrade tre poäng och kommer samtidigt närmare en topp-6 placering i tabellen. Nästa match för Örebro är hemma mot Färjestad.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs