Kommunen inför gratis wifi i centrala Örebro

Örebro Kommun kunde i ett pressmeddelande under måndagen informera om att de kommer införa gratis wifi på platser i centrala Örebro.

· Publicerad: 29 mars 2021 · 19.08.
Arkivbild

Örebro Kommun kunde under måndagen informera om att de kommer införa gratis wifi i centrala Örebro. I början av april påbörjar man arbetet och i juni beräknas det bli klart.

Syftet är att skapa tillgänglighet och mervärden för handel och näringsliv skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande. Arbetet med gratis wifi är ett samarbete mellan kommunen och KumBro.

Annons ▾

Gratis wifi har varit efterfrågat

Gratis wifi i city har varit en efterfrågad tjänst från företagare inom bland annat handel, service, mat och upplevelser. Tanken är att fler ska kunna ta del av informationen som finns online och möjlighet att uppleva det utbud som finns i Örebros stadskärna. Detta är även ett steg i att skapa en enklare vardag för alla de som kommunen finns till för.

— Genom gratis wifi kan besökare på ett enkelt sätt ta del av besöksmål och annan information vilket även skapar mervärden för handel och annat näringsliv, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsområdet.

— Vi fortsätter med insatser för att skapa ett attraktivt Örebro för invånare och besökare. Att erbjuda enkel, smidig och fri tillgång till internet är en sådan insats som vi hoppas ska ge ännu bättre förutsättningar också för näringslivet speciellt inom handel och besöksnäring, när vi förhoppningsvis återfår vår fina tillströmning av besökare till stadskärnan efter pandemin, säger Göran Dahlén, Näringslivsdirektör Örebro kommun.

— Vi är glada att kunna leverera en fri uppkopplingsmöjlighet, där näringslivet kan utveckla sin handel och på ett nytt och lite modernare sätt ha möjligheten att nå ut till besökare och invånare säger Peter Lilja, Verkställande direktör för KumBro.

Här kan man få tillgång till gratis wifi

  • Skateparken
  • Drottninggatan
  • Köpmangatan
  • Kungsgatan
  • Våghustorget
  • Stortorget
  • Fisktorget
  • Teaterplan
  • Järntorget
  • Henry Allards park

I början av april påbörjas grävarbete för att kunna dra fiber i anslutning till skateparken. Därefter fortsätter arbetet i stan. Man planerar för att arbetet ska gå så effektivt som möjligt samt att framkomligheten inte begränsas för mycket. Arbetet beräknas vara klart i juni.

FIKK - För att alla behövs