Örebro klara för semifinal efter seger mot Lund

Örebro Volley är klara för semifinal efter att ha slagit Lund i återkvalet, man vann dagens match med 3-0 i set och får möta Hylte/Halmstad i semi.

· Publicerad: 30 mars 2021 · 22.07.

Örebro Volley förlorade kvartsfinalen mot Engelholm och fick återkvala för att nå semifinal. För motståndet i återkvalet stod ett annat skånelag, Lund. Under tisdagen möttes de bägge lagen och Örebro kunde genom seger ta sig till semi.

I första mötet vann Örebro med 1-3 i set efter att Lund vunnit det första med 26-24. Därefter kunde Örebro vinna tre raka set med siffrorna 19–25, 20–25 och 23–25.

Annons ▾

Örebro slog Lund med 3-0 i set

Kvällens match skulle inte bli lika jämn som den första i Lund. Gästerna inledde första set med att ta ledningen men Örebro kom snabbt tillbaka och kunde enkelt vinna med 25-14. Andra set blev även det en enskild historia när hemmalaget vann med förkrossande 25-10.

Det var dock under matchens tredje set som Lund vaknade och kunde bjuda upp. Örebro vann setet med 25-20 men fick slita för segern, Lund fick kontakt och kunde utnyttja när Örebro tappade fokuset. Hemmalaget skulle dock reda ut problemen och segrade.

Nu väntar en tuff semifinal för Örebro då man kommer möta seriens bästa lag Hylte/Halmstad. Topplaget förlorade bara en match under grundserien och kan dessutom skryta med att de totalt enbart förlorade fem set. Semifinalen inleds på söndag här i Örebro och spelas i bäst av tre.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs