Örebro Hockey förlorade sista matchen inför slutspelet

Örebro Hockey förlorade hemma mot Färjestad med 2-3, förlusten innebär att man nu kommer möta Leksand i kommande kvartsfinal.

· Publicerad: 3 april 2021 · 19.47.

Det blir Leksand som står för motståndet i kvartsfinalen för Örebro Hockey. Detta stod klart efter att de sista matcherna i grundserien spelades klart under lördagen den 3 april. Örebro förlorade mot Färjestad med 2-3 hemma i Behrn Arena.

Förutsättningarna inför kvällens match var att Örebro vid seger efter full tid skulle sluta femma, eller sexa om laget förlorade. Detta skulle innebär att man fick möta Skellefteå eller Leksand i kvartsfinal. Det blev förlust och en sjätteplats i tabellen vilket innebär att de möter Leksand.

Annons ▾

Färjestad tog ledningen och höll ifrån

Från Örebroperspektiv var det mest intressanta idag vem som skulle stå för motståndet i kvartfinalen. Färjestad i sin tur hade inget att spela för då det redan var klart att de skulle sluta åtta i tabellen och få spela ett play-in mot Malmö. Malmö i sin tur förlorade idag hemma mot Växjö med 3-5.

Det var dock Färjestad som klev ut på isen men lite mer energi i benen. De gjorde ett mål i varje period var av två i powerplay. Förre Örebroaren Daniel Viksten sköt 0-1 i första perioden medan Jesse Virtanen utökade till 0-2 i andra. Michael Lindqvist satte 0-3 tidigt i tredje perioden.

Örebro skulle dock sätta två reduceringsmål och skapa en viss spänning i slutminuterna. Rodrigo Abols satte det första målet medan Nick Ebert sköt det andra. Men närmare än så kom inte Örebro och i och med detta så blev det också klart att Leksand kommer stå för motståndet i kvartsfinalen. Den inleds nästa helg med två bortamatcher för Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs