Örebro tog kommandot i semifinalen mot Hylte/Halmstad

Örebro Volley kunde under söndagen ta kommandot i semifinalen mot Hylte/Halmstad, hemmalaget vann med 3-1 i set efter att hämtat upp ett underläge.

· Publicerad: 4 april 2021 · 19.15.

Örebro Volley tog en tung skalp hemma i Idrottshuset när semifinalspelet inleddes. Man besegrade favoriten Hylte/Halmstad med 3-1 i set, där setresultatet skrevs till 14-25, 27-25, 25-22 samt 25-22. Örebro förlorade första set men vann sedan tre raka.

Hylte/Halmstad är säsongens stora favoriter och vann serien genom att bara förlora en match och fem set totalt. Laget utmanar på allvar om att bryta Engelholms dominans inom svensk damvolleyboll. Örebro fick återkvala för att ta sig till semi där man idag chockade topplaget Hylte/Halmstad.

Annons ▾

Ungdomarna i Örebro visade styrka mot Hylte/Halmstad

Hylte/Halmstad vann första set relativt enkelt med 14-25, i och med första setsegern såg det här ut att gå gästernas väg. Även i andra set tog gästerna en bekväm ledning men Örebro kom tillbaka och kunde vinna med 27-25.

Örebros coach Jonas Svantesson valde att spela sina unga framtidsnamn, Ewelina Granberg och Sofia Andersson fick mer speltid och kunde kämpa till sig ytterligare en setseger när man tog tredje set med 25-22. Hylte/Halmstad såg allt mer pressade ut och började tappa viktiga bollar.

Matchens dominant var dock Iida Murto som storspelade, under fjärde set vann hon flera avgörande bollar och till slut sätta den vinnande bollen när Örebro tog hem setet med 25-22. Nu har Örebro 1-0 i matcher och nästa match spelas på söndag 11 april, då på Hylte/Halmstads hemmaplan.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs