ÖSK kryssade i premiären hemma mot IFK Göteborg

Lördagen den 10 april drog Allsvenskan 2021 igång och ÖSK tog emot IFK Göteborg hemma på Behrn Arena, matchen slutade 0-0.

· Publicerad: 10 april 2021 · 22.05.

Lördagen den 10 april drog Allsvenskan 2021 igång, ÖSK tog emot IFK Göteborg hemma på Berhn Arena. Det kändes som en typisk seriepremiär för två lag som inte konkurrerar om topplaceringar i år. Slutresultatet skrevs till 0-0 där bägge lagen sköt 11 skott varpå ÖSK sköt fyra på mål och gästerna enbart tre.

Inför säsongen har det handlat mycket om den stjärnvärvning som IFK Göteborg gjorde då man värvade slovakiska stjärnan Marek Hamšík. Han missade dock premiären mot Örebro efter en skada. Hemmalaget har inte värvat lika imponerande men har tagit in den franske målvakten Bobby Allain som en ersättare till Oscar Jansson.

Annons ▾

ÖSK och IFK Göteborg kryssade i vårsolen

Precis som förra årets säsong påverkades årets Allsvenska av Coronapandemin. ÖSK hade tagit in åtta stycken publik vilket i nuläget är det maximala tillåtna, skillnaden från förra året är dock att seriepremiären inte sköts upp. ÖSK och IFK Göteborg kunde därför idag dra igång säsongen 2021 med vårsol.

Matchen blev som sagt en typisk premiärmatch mellan två lag som inte riktigt konkurrera om SM-guld. IFK Göteborg borde efter sina värvningar åtminstone vara en utmanare till toppen vilket inte syntes idag. Gästerna hade ett par tillfällen där de visade prov på offensiv teknik, speciellt Tobias Sana.

ÖSK hade även de sin skära del av målchanser i matchen. Här var det trion med Romain Gall, Deniz Hümmet och David Seger som skapade mycket framåt. Även ÖSK hade ett par namn borta idag, t.ex nyförvärvet Kevin Walker. Målvakten Bobby Allain imponerade i ÖSK-målet och kommer bli intressant att följa, men idag fick han och de övriga i Örebro nöja sig med ett kryss i vårsolen.

Foto: Martin Avedal – Örerbo Tribune

FIKK - För att alla behövs