Örebro vann första matchen mot Leksand i kvartsfinalen

Örebro Hockey vann första matchen i kvartsfinalserien mot Leksand, slutresultatet skrevs till 1-6 efter bland annat två mål från Rodrigo Ābols.

· Publicerad: 11 april 2021 · 17.38.

Söndagen den 11 april var det dags för Örebro Hockey att kliva in i slutspelet. I kvartsfinalen står Leksand för motståndet och serien inleds med två matcher i Tegera Arena. Örebro kunde ta hem den första matchen efter en storseger med 1-6.

Stor segerorganisatör blev Rodrigo Ābols som stod för två mål och två assist i matchen. En annan spelare som märkte ut sig var Borna Rendulic som stod för ett mål och en assist. Han sköt 1-3 målet och passade fram till Emil Larssons 1-4 mål.

Linus Öberg inledde målskyttet mot Leksand

Örebro genomförde idag en bra match där man stängde ner Leksands offensiva vapen. Linus Öberg kunde även ge bortalaget ledningen under första perioden. Leksand och Carter Ashton kunde kvittera i powerplay, även det målet kom under första perioden.

Andra perioden hann knappt börjar innan Kristian Näkyvä sköt 1-2 till Örebro. Därefter var det bortalaget som tog över matchen och när Borna Rendulic satte 1-3 orkade inte Leksand komma tillbaka trots ett par fina chanser. Under tredje perioden gjorde Örebro tre raka mål och vann tillslut med 1-6.

En imponerande bortaseger för Örebro men redan imorgon är det dags för match nummer två i Tegera Arena. På onsdag är det dags för match i Behrn Arena och det återstår att se om Örebro har med sig en serieledning eller om Leksand kan kvittera serien på måndag.