Fortsatt delvis distans i Örebros kommunala gymnasieskolor

Örebro Kommun meddelade under måndagen att man kommer fortsätta med delvis distans i de kommunala gymnasieskolorna, det gäller fram till 30 juni 2021.

· Publicerad: 12 april 2021 · 15.10.
Arkivbild

Örebro kommuns gymnasieskolor kommer även fortsatt ha en kombination av undervisning på plats och på distans. Ungefär två tredjedelar av elevernas undervisning bör ske på plats i skolan. Detta gäller till och med 30 juni 2021.Detta skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen.

— Elever som bedöms vara sårbara för distansundervisning är undantagna beslutet, men vi vet att det även för många andra elever är viktigt att vara på plats så mycket som möjligt i skolans lokaler. Samtidigt befinner vi oss fortfarande i ett läge med hög smittspridning, säger Elisabeth Malmqvist (C), ordförande i Gymnasienämnden.

Annons ▾

— Nämndens beslut bygger på vad som är nödvändigt att göra i det rådande läget för att minska smittspridningen. Beslutet ska bidra till att vi undviker trängsel i skolans lokaler och i kollektivtrafiken, fortsätter Elisabeth Malmqvist.

Vad gör skolorna för att minska smittspridningen?

Örebro Kommuns skolor fortsätter att jobba förebyggande för att minska smittspridningen bland annat genom utökade städrutiner, schemaanpassningar och att förlägga delar av undervisning utomhus när det är möjligt. Det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar när vi är i skolan.

— Skolorna och rektorerna kommer att sträva efter att öka andelen närundervisning till två tredjedelar i enlighet med det nya beslutet, men vi ska vara medvetna om att detta kommer att variera mellan olika skolor, program och årskurser, säger Mokhtar Bennis, gymnasiechef.

— Skolorna kan också behöva anpassa upplägget med jämna mellanrum när det finns skäl till det. Det är en svår uppgift men vi har hittills lyckats hitta en balanserad lösning som tar hänsyn till alla berörda, avslutar Mokhtar Bennis pressmeddelandet med.

FIKK - För att alla behövs