Örebro kopplade greppet i kvartsfinalen mot Leksand

Örebro Hockey följde upp gårdagens seger mot Leksand med en ny ikväll, nu leder man serien med 2-0 och kan avgöra hemma i Behrn Arena.

· Publicerad: 12 april 2021 · 21.30.

Örebro Hockey kunde under måndagen på nytt besegra Leksand i Tegera Arena. Detta innebär att Örebro kopplade greppet på serien och leder med 2-0 i matcher när man nu åker hem till Örebro och Behrn Arena.

Tillskillnad från gårdagens match så blev det en betydligt jämnare historia idag. Första matchen slutade 1-6 men ikväll blev det 1-2, alla mål kom i den andra perioden. Rodrigo Abols goda form håller i sig när han satte 0-1 i powerplay.

Leksand kvitterade genom Patrick Zackrisson, även det målet kom i powerplay. Med ca 30 sekunder kvar av perioden sköt Borna Rendulic 1-2 vilket visade sig bli det matchvinnande målet. I den tredje perioden stängde Örebro och Jhonas Enroth igen, nu väntar två matcher på onsdag och torsdag där Örebro kan avgöra.