Örebro krossade Leksand – en match från semifinal

Örebro Hockey kunde ikväll krossa Leksand på hemmais med 7-1 och är en match ifrån att avancera till semifinal i SHL-slutspelet.

· Publicerad: 14 april 2021 · 23.54.

Örebro är på god väg att avancera till semifinal i SHL-slutspelet. Det var tydliga besked under kvällens hemmamatch mot Leksand. Örebro fullkomligen krossade gästerna med hela 7-1. Emil Larsson sköt två mål medan Filip Barklund gjorde sitt första i Örebrotröjan.

I och med segern är som sagt Örebro enbart en match från semifinal och det ser tungt ut för Leksand som inte får någon utdelning trots spelövertag. Örebro är starka i försvaret och grymt effektiva i anfallszon och sätter de målchanser de får. I Leksand är det tvärtom, ikväll hade man t.ex fyra powerplay man inte kunde utnyttja.

Annons ▾

Örebro knäckte Leksand i andra perioden

Första perioden var jämn där Leksand hade spelövertag, men det var Örebro som gjorde första målet genom Emil Larsson. Men matchavgörandet kom i andra perioden när Örebro inom loppet av sju minuter gick från 1-0 till 5-0, målskyttar var Oliver Eklind, Emil Larsson igen, Jonathan Andersson och Robert Leino.

Martin Karlsson kunde sätta ett tröstmål i slutet av andra perioden men det var redan försent. Örebro hade pulvriserat Leksand och kunde i tredjeperioden även sätta 6-1 och 7-1 genom Filip Barklund och Borna Rendulic. Den kroatiske forwarden har gjort mål i de tre första slutspelsmatcherna.

Nu kan Örebro avgöra på torsdag då den fjärde matchen i kvartsfinalen ska spelas. Leksand måste nu vinna annars är säsongen och slutspelsdrömmen över för dalmasarna. Frågan är om laget orkar komma tillbaka efter att blivit krossade både i första och tredje matchen. Dock är det svårt att stänga en serie och Örebro har aldrig varit i den sitsen förut.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs