Emil Larsson sköt Örebro Hockey till historisk semifinal

Torsdagen den 15 april tog Örebro mot Leksand för den fjärde kvartsfinalmatchen, och det blev en historik seger när Emil Larsson sköt Örebro till semi.

· Publicerad: 15 april 2021 · 23.43.

Det skrevs historia i Örebro ikväll, förförsta gången spelar Örebro Hockey semifinal i SHL. Detta stod klart efter 4-0 i matcher mot Leksand. Stor matchhjälte blev Emil Larsson som sköt Örebro vidare på övertid. Slutresultatet blev 2-1 till hemmalaget.

Emil Larsson behövde bara 75 sekunder på sig att fixa segern till Örebro. Precis som i gårdagens match var gästade Leksand det spelmässigt bättre laget men kunde inte ta vara på chanserna. Örebro var återigen starka i försvaret och effektiva i avsluten.

Annons ▾

Örebro bröt ner ett upphypat Leksand

Mötet mellan Örebro och Leksand var slutspelets påförhand mest svårbedömda matchserie. Leksand klev in i slutspelet med bra form medan stabila Örebro hade enbart förlorat en match på de 13 senaste mötena mellan de bägge lagen.

Efter kvällens seger kunde man konstatera att Örebro bröt ner Leksand som var upphypat inför slutspelet. Örebro lyckades helt plocka bort Leksands toppkedja och storstjärnan Marek Hrivík lyckades enbart leverera två assist under matchserien.

Kvällens match var en aningen avslagen där Leksand trots spelövertag inte lyckades pressade hårdare för att vinna. Nils Åman gav laget ledningen i tredje perioden men Gustav Backström kunde kvittera. Matchen gick till övertid där Emil Larsson kunde avgöra efter enbart 75 sekunders spel. Örebro vann serien med 4-0 med en målskillnad på 17-4.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs