KIF Örebro föll i seriepremiären – missade straff

KIF Örebro inledde den damallsvenskan säsongen med att förlora på bortaplan mot Djurgården. Matchen slutade 1-0 efter mål av Sara Olai.

· Publicerad: 17 april 2021 · 17.20.
Arkivbild: Martin Avedal

Lördagen den 17 april inleddes säsongen för KIF Örebro, detta gjorde man genom en bortamatch mot Djurgården. Det blev också en seger för hemmalaget med 1-0 efter ett tidigt mål av Sara Olai. KIF kunde kvittera på straff men Kelsey Daugherty räddade Karin Lundins skott.

I matchen som helhet var KIF det mer spelförande laget, man inledde starkt under första halvlek men efter Djurgårdens mål i den 17:e minuten tog hemmalaget över. I andra halvlek blev Sara Olai utvisad i samband med straffen. Karin Lundin och KIF kunde inte utnyttja läget och missade en chans till kvittering.

För KIF gäller det nu att ladda om inför hemmapremiären nästa lördag. För motståndet står Vittsjö GIK, en klubb som förra säsongen slutade på den över delen av tabellen. KIF har dock bra statistik mot dem på hemmaplan, sist KIF mötte dem i en hemmapremiär var 2019, då vann man med 1-0. Matchstart är kl 15.00 lördagen den 24 april.