Hotfull man vandaliserade polisbil vid polishuset i Örebro

Vid kl 15:44 kunde polisen gripa en man på polishuset i Örebro efter att han vandaliserat en polisbil samt hotat butikspersonal på norr.

· Publicerad: 20 april 2021 · 19.27.

Det var vid klockan 15:44 på tisdagseftermiddagen som polisen kunde gripa en man i 30-årsåldern. Denne hade uppträtt hotfullt i ett telefonsamtal med en larmoperatör och ska vandaliserat en polisbil samt hotat butikspersonal.

Enligt uppgifter skall mannen påbörjat sin odyssé i oreda när han klev in i en butik på norr och hotade personalen med ett knivliknade föremål. Han ska bland annat sagt åt kunder i butiken att kontakta polisen innan han lämnade platsen.

Annons ▾

Mannen hotade med att spränga polishuset

Därefter ska mannen självmant kontaktat polisen och bland annat hota att spränga polishuset och bett om att polisen ska hitta honom. Under samtalet ska larmoperatören hört att mannen slagit sönder något men i stunden oklart vad.

Kort därefter dyker mannen upp i polisens reception där denne ska gripits av polis. Samtidigt upptäcker man att mannen har vandaliserat en polisbil utanför polishuset, fordonet måste repareras innan den åter går att använda i tjänsten.

Mannen är efter beslut från åklagare anhållen misstänkt för grovt olaga hot samt blåljussabotage.

FIKK - För att alla behövs