Vikarierande sjuksköterskor erbjuds 400 kr i timmen

Behovet av vikarierande sjuksköterskor är fortsatt stort inom Örebro kommun, därför höjer man ersättningen för timavlönade sjuksköterskor.

· Publicerad: 20 april 2021 · 18.35.

Inför sommaren söker Örebro kommun vikarierande sjuksköterskor till vård- och omsorgsboenden, hemsjukvården och nattorganisationen. Behovet är stort och under perioden 24 juni-15 augusti erbjuds därför timavlönade sjuksköterskor en ersättning på 400kr/timmen. Det motsvarar en månadslön på 66 000 kr.

— Det är en fortsatt tuff konkurrensen om sjuksköterskor. Med våra sommarvikariat vill vi erbjuda en möjlighet att fortsätta lära och utvecklas tillsammans med våra medarbetare. Många gånger kan ett vikariat också leda till en tillsvidareanställning inom kommunen. Vi höjer dessutom ersättningen för att locka fler att söka sig till oss under den här perioden, då behovet av vikarierande sjuksköterskor är som störst, berättar Camilla Hofwander, verksamhetschef för Vård- och omsorgsboende.

Annons ▾

Behöver hitta sjuksköterskor som kan vikariera under sommaren

Under sommaren är bemanningen inom vård och omsorg generellt sätt lägre. Vikarierna gör en viktig insats, bland annat eftersom ordinarie personal får chans till återhämtning och vila under semesterperioderna:

— Det senaste året har varit extra tufft utifrån den pågående pandemin. Under våren har vi dessutom haft ett intensivt arbete där vi både hanterat smitta och utfört vaccinationer. Vår ordinarie personal har gjort ett fantastiskt arbete, men är så klart också i stort behov av vila och återhämtning. Därför behöver vi hitta sjuksköterskor som kan tänka sig att vikariera oss hos i sommar, säger Tina Hultkrantz, verksamhetschef Hemsjukvården.

Det är svårt att förutspå hur smittspridningen i samhället kommer att se ut under sommaren, men precis som under förra sommaren finns en planering för hur man ska använda resurserna på bästa sätt om det till exempel skulle bli en hög sjukfrånvaro bland medarbetare.

FIKK - För att alla behövs