Örebro Volley tog första matchen i bronsserien

Örebro Volley tog kommandot i bronsserien mot Gislaved, detta efter att man vann med 1-3 i set. På lördag kan laget ta hem bronset hemma i Idrottshuset.

· Publicerad: 21 april 2021 · 18.38.

Örebro Volley kunde under gårdagskvällen vinna första matchen om bronset i årets slutspel för volleybolldamerna. För motståndet står Gislaved som får ses som en överraskning. Örebro missade finalen efter att ha förlorat mot Hylte/Halmstad.

För Örebro är det tredje gången på fem år man spelar om bronset, de två tidigare gångerna var 2017 och 2018. Man vann bägge gångerna och är på god väg att ta hem även denna serie. I första matchen som spelades i Gislaved vann Örebro med 1-3 ( 25–19, 18–25, 17–25 och 15–25). Stor segerorganisatör var Iida Murto som spelade ihop 24 poäng.

Annons ▾

Nu kan serien avgöras på lördag när Örebro Volley tar emot Gislaved i Idrottshuset för den andra och sista matchen. Skulle Gislaved vinna kommer det spelas ett så kallat golden set där vinnaren kommer ta hem bronset. Matchen spelas kl 15:00 nu på lördag här i Örebro.

FIKK - För att alla behövs