Axfood återkallar Eldorado Wafers Choklad

Under gårdagen kunde livsmedelsproducenten Axfood meddela att man återkallat Eldorado Wafers Choklad, detta då det förekommit salmonella i en batch.

· Publicerad: 22 april 2021 · 15.44.
Foto: Axfood

Det var under gårdagen som Axfood valde att återkalla Eldorado Wafers Choklad. Detta skrev man i ett pressmeddelande som skickades ut under onsdagseftermiddag.

Anledningen till återkallelsen är att det har visat sig att en batch av produkten innehåller salmonella. Återkallelsen gäller för Eldorado wafers choklad 415 g med bäst före-datum 2021-09-15 och batchnummer 350.3 E400:56.

Annons ▾

Lämna tillbaka vara till butiken

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att återlämna till den butiken där den är köpt för ersättning och för korrekt hantering av varan. Den återkallade produkten har sålts i flertalet av Axfoods butiker och är nu stoppad.  

— Vi ser ytterst allvarligt på det här, utreder nu med leverantören hur det kunnat ske och hur vi kan säkra att något liknande inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Vid frågor kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70.

FIKK - För att alla behövs