Örebro förlorade första matchen mot Växjö

Örebro Hockey förlorade första matchen i semifinalen mot Växjö, hemmalaget kunde avgöra på övertid när Richard Gynge sköt 3-2.

· Publicerad: 23 april 2021 · 00.10.

Torsdagen den 22 april drog semifinalen igång för Örebro Hockey, de spelade borta mot seriesegraren Växjö. Semifinalerna spelas i bäst av fem och Växjö inleder med två hemmamatcher. Det blev också en hemmaseger efter ett avgörande i andra övertidsperioden.

Växjö inledde även matchen med en enorm press och kunde redan efter två minuter skjuta 1-0 genom Hardy Häman Aktell. Men när första perioden var slut stod det 1-2 till Örebro. Nick Ebert kunde skjuta in 1-1 i powerplay och Robin Kovacs satte 1-2 med ca 30 sekunder kvar. Noterbart är att Viktor Fasth klev av innan Örebro sköt in kvitteringen.

Annons ▾

Richard Gynge avgjorde för Växjö i femte perioden

Andra perioden blev jämn men Växjö kunde kvittera i powerplay genom Jack Drury. Målet skulle också bli en injektion för hemmalaget som tog över och under tredje perioden pressade man för ett ledningsmål. Jhonas Enroth gjorde en jättematch och stängde ner många av Växjös målchanser under tredje perioden.

Matchen gick till övertid där fjärde perioden blev mållös, hemmalaget inledde starkt men Örebro kunde skaffa ett par giftiga lägen att avgöra. Både Rodrigo Abols och Linus Öberg kunde ha avgjort matchen under den första övertidsperioden.

Istället var det hemmalaget Växjö som avgjorde i mitten av den andra övertidsperioden. Efter en miss i anfallszon drog Abols på sig en utvisning som Örebro lyckades döda, men direkt när Abols klev ut på isen hittade Jack Drury med en fin passning Richard Gynge framför Jhonas Enroth. Det skulle blev matchens avgörande mål.

FIKK - För att alla behövs