Karin Lundin matchhjälte när KIF vann hemmapremiären

KIF Örebro vann hemmapremiären mot Vittsjö med 1-0, stor matchhjälte blev Karin Lundin som i andra halvlek sköt segermålet.

· Publicerad: 24 april 2021 · 22.07.

I seriepremiären förra lördagen missade Karin Lundin en straff när KIF föll mot Djurgården. Idag när det var hemmapremiär på Behrn Arena blev förra säsongens skyttedrottning stor hjälte när KIF slog Vittsjö med 1-0.

KIF trivs i hemmapremiärer mot Vittsjö, när laget för två år sen gjorde comeback i damallsvenskan var det just mot Vittsjö. Även då slutade matchen 1-0 till hemmalaget, 2019 hette matchhjälten Heather Williams men idag var det Karin Lundin. Målet kom i den 50:e matchminuten.

Annons ▾

I sin helhet var det gästerna som hade övertaget och var nära att göra mål. Elli Pikkujämsä fick bland annat agera målvakt när hon stoppade ett skott från Emily Gielnik under första halvlek. För KIF väntar nu en bortamatch mot nykomlingen Hammarby nästa lördag.

FIKK - För att alla behövs