Växjö slog Örebro och kopplade greppet om semifinalen

Söndagen den 25 april var det första hemmamatchen för Örebro i semifinalen, det slutade dock med en förlust med 0-1 mot Växjö som leder serien med 2-1.

· Publicerad: 25 april 2021 · 18.57.

Växjö är en match från SM-final efter att ha besegrat Örebro med 0-1 i Behrn Arena under söndagen. Gästerna besegrade Örebro mentalt som såg tröttkörda ut, trots ett tidigt baklängesmål och fem powerplay kunde inte hemmalaget kvittera matchen.

Det var omvända roller i dagens match jämfört med den i fredags, då vann Örebro med 0-1 efter att ha varit utspelade av Växjö. Men idag var det hemmalaget som under första perioden var det bättre laget, trots det kunde Växjö ta ledningen genom Marcus Sylvegård.

Annons ▾

Växjö vann det mentala kriget på isen

Örebro var som sagt under första perioden bra men fick inte utdelning. I andra perioden var det som att luften gick ur laget. Örebro hade svårt att komma igång och fick aldrig upp något bra tempo på spelet. Växjö kunde också mentalt störa Örebro, man fick dem ur balans och på rutin se till att Örebro drog på sig onödiga utvisningar.

Bortalaget hade också en bra press högt upp på banan och vann många puckar, även i tredje perioden fortsatte det mentala övertaget för Växjö. Men mot slutet av perioden kunde Örebro sätta press och försökte gå för en kvittering. Men Växjö försvarade sig bra och offrade sina kroppar för att täcka skott.

Växjö har nu matchboll i semifinalen och kan avgöra på tisdag. Men det har varit en tuff serie och målsnålt. Laget som gör första målet har visat sig gå segrande ur striden. För Örebro gäller det nu att vinna vilket kan resultera i att man öppnar upp sig bakåt, det kan vara förödande mot Växjö som är ett av seriens bästa lag.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs