Degerfors tog historisk bortaseger mot IFK Göteborg

Måndagen den 26 april spelade Degerfors borta mot IFK Göteborg, det blev historisk seger för nykomlingen som vann med 2-3.

· Publicerad: 26 april 2021 · 20.53.

Degerfors är tillbaka i Allsvenskan efter en frånvaro på 23 år. Men återkomsten har varit tuff och laget hade inför kvällens bortamatch mot IFK Göteborg två raka förluster. Värmlänningarna skulle dock chocka göteborgarna och vann med 2-3.

Ferhad Ayaz blev den historiske första målskytten för nykomlingen när han satte 0-1 i den 27:e minuten. Johan Bertilsson kunde både före och efter pausvilan göra mål vilket innebar att Degerfors gick upp till 0-3. Göteborg skulle vakna men kom inte närmare än 2-3, målskyttar var Hosam Aiesh och Kevin Yakob. Matchen var även Marek Hamšík debut i blåvitt.

Annons ▾

Segern för Degerfors innebar att de i nuläget klev upp till plats 12 i tabellen. Samtidigt så petade man nere ÖSK på nedflyttningsplats. Örebroarna förlorade igår borta mot Kalmar och laget har inte än lyckats göra mål. För ÖSK väntar en hemmamatch mot Norrköping i nästa omgång.

FIKK - För att alla behövs